Агенство недвижимости ЛИНА
Меню сайта
Разделы новостей
Новости на рынке недвижимости [7]
Друзья сайта

Понедельник, 06.05.2024, 17:53

Главная » 2007 » Сентябрь » 21 » Підготовка до дерібану ринку ріелторських послуг йде повним ходом. Все станеться раптом Оставить заявку
Підготовка до дерібану ринку ріелторських послуг йде повним ходом. Все станеться раптом Оставить заявку
11:31
  Комітет з питань економічної політики рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону "Про ріелторську діяльність"

Законопроектом (реєстр. № 3499) пропонується визначити правові засади здійснення ріелторської діяльності в Україні, забезпечивши при цьому захист прав та законних інтересів фізичних та юридичних осіб – споживачів ріелторських послуг.
Зокрема, передбачається визначити статус, права, обов’язки та відповідальність ріелтора та суб’єкта ріелторської діяльності. Також запроваджується механізм сертифікації суб’єктів ріелторської діяльності, обов’язковість реєстрації осіб, що отримали статус ріелтора та здобули право на зайняття ріелторської діяльності на території України. Встановлюється порядок та механізм регулювання ріелторської діяльності спеціальним органом – Ріелторскою Палатою України. Зкріплюються повноваження нагляду та контролю Ріелторської Палати України за суб’єктами ріелторської діяльності.
Експерти звернули увагу на необхідність доповнення проекту положеннями про державне регулювання та державний контроль за ріелторською діяльністю. На їх думку, запропонованого проектом включення до складу Ріелторської палати із 9 членів 3 представників від державних органів недостатньо для забезпечення належного рівня державного регулювання у цій сфері. Під час обговорення проекту зазначалося, що такі важливі питання вказаної діяльності як видача кваліфікаційних свідоцтв та позбавлення ріелторів виданих свідоцтв, ведення Реєстрів ріелторів та суб‘єктів ріелторської діяльності, видача ріелторам сертифікатів суб‘єктів ріелторської діяльності та їх анулювання має бути віднесено до компетенції відповідного державного органу. Крім цього, держава у особі такого органу повинна мати певне відношення і до навчання ріелторів, а також затвердження стандартів ріелторської діяльності та деяких інших питань ріелторської діяльності.
По матеріалах сайту Верховної Ради України
http://portal.rada.gov.ua/control/uk/index
Категория: Новости на рынке недвижимости | Просмотров: 1320 | Добавил: lina | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 1
1 midgett  
0
8O)

Имя *:
Email *:
Код *:

Форма входа

Календарь новостей
«  Сентябрь 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Поиск

Copyright MyCorp © 2024

  Украинский портАл Rambler's Top100